Nazorg

Q&A Factory biedt de mogelijkheid om na afloop van een cursus of opleiding deelnemers met enige regelmatig vragen over de door hen gevolgde cursus te stellen.
Op deze manier blijven deelnemers betrokken en het is een leuke manier om de stof beter tot je te laten komen. Er zijn twee manieren van verzenden:
  • Groep
  • Individueel
Hieronder staat een korte uitleg over de verschillen en voor- en nadelen van elke type.

Groep

Als een vragenlijst wordt gekoppeld aan een deelnemerslijst met type 'Groep' wordt elke vraag op een gelijk moment aan de gehele deelnemerslijst verstuurd.
Er kunnen gedurende de looptijd deelnemers worden toegevoegd, maar deze zullen dan instappen bij de nieuw te versturen vraag.
Een voordeel van dit type is het competitie-element. Elke nieuwe vraag bevat naast het antwoord en de uitleg van de vorige vraag ook een scorelijst.
Dit kun motiverend werken voor deelnemers, helemaal als de organisator hier een leuke prijs aan koppelt.

Individueel

Bij het type individueel, worden de vragen onafhankelijk van de andere deelnemers verstuurd.
Hierdoor kan op elk moment een nieuwe deelnemer worden toegevoegd die bij de eerste vraag zal beginnen.
Een andere optie voor het type individueel is het doorlopende schema.
Hierbij wordt een nieuwe vraag verstuurd op het moment dat de vorige is beantwoord. Hierdoor kan een deelnemer zijn eigen tempo bepalen.

Kennispeiling

Een andere mogelijkheid is een vragenlijst te sturen voorafgaand aan een cursus of opleiding en deze eventueel na afloop nogmaals te versturen.
Op deze manier krijg je inzicht in de kennis vooraf en na afloop van de cursus.

Enquetes

Q&A Factory is ook te gebruiken voor enquetes, evaluaties of klanttevredenheidsonderzoeken.
Het leuke hieraan ten opzichte van andere online enquete tools is dat wij dit per e-mail doen en dat de vragen in de tijd gesteld kunnen worden.
Bepaalde vragen zijn interessant om direct te stellen, maar het kun ook zijn dat je dit juist een aantal weken later wilt vragen.
Bijkomend voordeel is het grotere aantal contactmomenten, waarbij natuurlijk ook extra informatie kun worden meegestuurd.
Overigens is het ook mogelijk om een mix van enquetevragen, kennisvragen en mededelingen te definieren.

Rapportages

Voor elke vragenlijst die je gemaakt hebt kun je, na afloop of tijdens het verzenden, rapportages bekijken.
Op deze manier krijg je inzicht in het aantal verstuurde vragen, het aantal beantwoorde vragen en het aantal goed/fout beantwoorde vragen.

© 2019 Q&A Factory B.V. - Ontwerp www.docko.nl